23 oktober 2020

Werken aan de motoriek buiten school

Niet alleen op school, maar ook juist buiten school kan de motoriek van kinderen verbeterd worden. Denk aan buitenspelen, onderweg naar school en sportvereniging. Maar hoe weet je welke sport bij jouw kind past en wat hij of zij leuk vindt? 

Stichting SportSupport Kennemerland geeft op  verschillende manieren de mogelijkheid om meerdere sporten op een eenvoudige en betaalbare manier uit te proberen. 

BuurtSportVereniging is een koepel waaronder verschillende sportverenigingen, maar ook jongeren- en welzijnsorganisaties als partners nieuwe sportgerelateerde activiteiten in de wijk uitzetten. Via dit initiatief kan je een sport uitproberen door eenmalig 10 lessen te volgen. Klik hier voor meer informatie. 

 

SportSupport organiseert ook meerdere keren in het jaar een SportInstuif op verschillende locaties in Kennemerland. Verenigingen worden uitgenodigd om clinics te geven. Je kind kan dus een hele dag sporten en komt gelijk in aanraking met de sporten en verenigingen in de omgeving: (Momenteel niet georganiseerd vanwege COVID-19)

Een keer per jaar organiseert SportSupport de SportIn Fun Experience in de kerstvakantie. Op dit 2-daagse evenement zijn veel verenigingen uit de buurt aanwezig om clinics te geven, er is een glow in the dark hal en er is een “Funhal” gevuld met luchtkussens. Bij aankoop van een ticket kan jouw kind deelnemen aan 3 clinics naar keuze en mag jouw kind zich de hele dag vermaken in de “Funhal”. Klik hier voor meer informatie. 

Meer artikelen

Snelheid is tijd vermenigvuldigd met afstand (s = v * t)

Snelheid is tijd vermenigvuldigd met afstand (s = v * t)

Kan jij inschatten waar een bal zal landen?Kinetisch differentiatievermogen wordt ook wel inschattingsvermogen of bewegingsdifferentiatie genoemd. Hoe hard moet je een basketbal gooien om hem door de ring heen te krijgen? Hoe hard moet je afzetten op om de...

Lees meer
De kracht zit ‘m in koppelen

De kracht zit ‘m in koppelen

Binnen 1 sprint rennen, dribbelen, kijken en vervolgens passen, hoe dan?Iedereen die ooit zijn of haar rijbewijs heeft gehaald weet hoe spannend het kan zijn. Je nadert een rotonde, wat ga je doen? Remmen, koppeling intrappen, schakelen, richtingaanwijzer...

Lees meer
Team MQ zoekt stagiair(e)!

Team MQ zoekt stagiair(e)!

Opzoek naar een toffe stage? Kom stagelopen bij MQ Scan! Heb jij affiniteit met sport en bewegen? Wil jij impact maken binnen de gezondheid van de jonge generatie? Ben jij goed in het produceren van aansprekende content of ben jij handig met data? Ben jij...

Lees meer

Zet de MQ Scan in!

Vraag geheel vrijblijvend informatie aan voor jouw school, schoolbestuur of gemeente.  

Contact

Adres:
Hendrik Figeeweg 1C
2031 BJ Haarlem

Interesse of vragen MQ Scan?
Neem contact op met team MQ:
info@mqscan.nl of bel/bericht ons op (+31) 023 3036808 

 

Meld je aan en blijf op de hoogte