MQ WAT NU?

Op school

Hoe kun je zelf aan de slag met de MQ-scores? Hoe geven andere scholen en gemeenten invulling aan het vervolgaanbod? Hoe komt de rapportage tot stand en welke onderzoeken liggen ten grondslag aan de MQ Scan? 

Hoe richten andere scholen/ gemeenten hun vervolgaanbod in?

Lees in het interview met Micha Luttik, coördinator bewegingsonderwijs Sophia Scholen, hoe de gemeente Noordwijk de MQ scores gebruikt om invulling te geven aan hun vervolgaanbod. 

Het Bewegend Kind als vervolgaanbod van de MQ Scan

Het Bewegend Kind en MQ Scan zetten zich beiden in voor het verbeteren van de gezondheid van kinderen. Het Bewegend Kind is een lesmethodiek voor kinderen van 0-13 jaar. Er is een lesaanbod voor kinderdagverblijven en voor het primair onderwijs. Nieuwsgierig over hoe Het Bewegend Kind kan fungeren als vervolgaanbod na de inzet van de MQ Scan? Lees hier verder. 

ASM Playlists gymoefeningen

Doe inspiratie op voor jouw gymles middels de handige ASM-playlists. Per testcategorie vind je hier verschillende leuke oefeningen waarmee je aan de motoriek kunt werken. Volgens de ASM-filosofie is het belangrijk om het totale plaatje te oefenen en hierdoor te verbeteren. Gebruik hiervoor de ‘Combinatie playlist’ of kies uit elke categorie een oefening! Kijk ook naar de resultaten van de MQ Scan van jouw klas. Wanneer er een onderdeel uitspringt waar (een groot gedeelte van) de klas nog verbetering in kan laten zien, oefen dat onderdeel dan wat vaker!

Kom alles te weten over hoe en waarom een kind beweegt door middel van de MQ-vragenlijst. 

Deze vragenlijst is bedoeld voor kinderen die een ondergemiddelde MQ Score hebben. De vragenlijst moet helpen het gesprek tussen (gym)docent en ouder op gang te helpen en samen te zoeken naar een oplossing. 

Het vervolg van de MQ-vragenlijst

Heb je de vragenlijst ingevuld en vraag je je nu af wat je moet doen met deze resultaten? Download dan het onderstaande bestand waar tips in staan voor het vervolggesprek of voor acties die ondernemen kunnen worden. 

Meer beweging op het schoolplein

Staan kinderen stil aan de zijkant van het speelplein en wil je hier verandering in brengen? Dan weten wij een oplossing! Move Mates zorgt voor meer beweging, persoonlijke ontwikkeling en plezier! Lees verder over Move Mates.

Contact

Adres:
Hendrik Figeeweg 1C
2031 BJ Haarlem

Interesse of vragen MQ Scan?
Neem contact op met team MQ:
info@mqscan.nl of bel/bericht ons op (+31) 023 3036808 

 

Meld je aan en blijf op de hoogte