MQ WAT NU?

ASM playlist voor jouw gymles

Wat te doen om de MQ-scores van de kinderen te verbeteren? Oefenen op alle Coordinative Abilities! Wat houden die Coordinative Abilities precies in? Dat zijn alle vermogens van coördinatie en lichaamscontrole. In de MQ Scan worden al deze coördinatieve vermogens getest. Hoe verbeter je het motorisch vermogen van kinderen dan? Met de video-playlists die MQ heeft gemaakt voor jullie! Hieronder zijn de 8 verschillende playlists te vinden.

 

Combinatie playlist

In deze playlist zijn video’s te vinden waarin alle vermogens te vinden zijn. Over het algemeen is het oefenen van de video’s uit de combinatie playlist de beste manier om het motorisch vermogen te verbeteren.

Om een beter beeld van de betekenis van de Coordinative Abilities te krijgen, kijk dan naar de rapportage-uitleg die hier te vinden is, onder het kopje ‘Na het testen’.

Ook zitten er video’s bij waarin een combinatie van een aantal van deze vermogens verwerkt zijn.

Balanceren

In deze playlist staan oefeningen om de balans te verbeteren. Evenwicht is belangrijk voor de motorische ontwikkeling van een kind, omdat het kind zichzelf aanleert om zijn/haar lichaam te coördineren door de juiste spieren aan te spannen.

Lees ook ons blog over Balanceren.

Springen

In deze playlist staan manieren om te oefenen met springen en landen. Wanneer een kind oefent met springen, op allerlei verschillende manieren, krijgt het kind sterkere spieren. Ook is het belangrijk om te leren hoe je moet landen/vallen, om later blessures te voorkomen.

Lees ook ons blog over Springen.

Klimmen & Klauteren

Deze playlist is bedoeld om te oefenen met klimmen en klauteren. Hierbij wordt een kind uitgedaagd om te durven doen. 

Op handen en voeten

Lopen op handen en voeten lijkt misschien alleen belangrijk te zijn voor baby’s, maar verschillende oefeningen uitvoeren op handen en voeten is goed voor de ontwikkeling van de coördinatie van kinderen.

Koprol

Een kind zal steeds beter worden in een koprol. Door het oefenen hiervan kan de balans en coördinatie verbeterd worden. Ook wordt op de proef gesteld of een kind over de kop durft te gaan.

Hinkelen

Springen gebeurt vaak met twee benen tegelijk. Het voordeel van hinkelen is dat het een één-benige oefening is, waardoor de belasting groter is. Dit is goed om te oefenen met balans en om kracht op te bouwen. 

Slalom

Slalom is een voorbeeld voor het oefenen van reactievermogen. Het vraagt een bepaalde alertheid van het kind. Ook oefent een kind met draaien, stoppen en starten en met coördinatie.