19 april 2022
Praktijk

Koningsspelen 2022

Op weg naar een gezonde en sportieve maatschappij! Doe jij al mee?

We hebben er allemaal een heel jaar op gewacht maar het is weer zo ver! De Koningsspelen 2022. Nu we het einde naderen van de gekke periode van afstand bewaren en binnenblijven, mogen we eindelijk weer alles uit de kast trekken. Het thema van dit jaar is: Voel je Fit! En wij willen natuurlijk niets liever dan dat we ons allemaal fit voelen.

Voor iedereen die een geheugen opfrisser nodig heeft

De Koningsspelen is een dag vol sportieve activiteiten voor basisscholen. Met deze dag willen we ouders en kinderen laten zien dat een goed en stevig ontbijt en bewegen zowel belangrijk als ontzettend leuk zijn! Dit initiatief komt vanuit basisscholen, verenigingen en gemeenten. Een samenwerking tussen een basisschool en een sportaanbieder noemen wij een Koningsmatch. 

Hoe maken we dit jaar een groot succes?

Dit jaar bestaan de koningsspelen precies tien jaar en vieren wij met z’n allen het jubileum. De dag zal wederom bestaan uit verschillende onderdelen, namelijk:

 

  • De landelijke opening
  • Een gezond ontbijt
  • Een sportdag, inclusief warming-up met muziek en dans, mede dankzij de Koningsmatch
  • Het Sport- en Feestpakket. Hier zitten artikelen in voor de Koningsspelen, de gymles en voor buitenspelen de rest van het jaar
  • Tot slot natuurlijk het lied van Kinderen voor Kinderen: FitTop10

Waarom verdient deze dag wat extra aandacht?

De Koningsspelen zijn zo veel meer dan alleen een sportdag voor de kinderen. Door middel van deze dag zijn al honderden samenwerkingsverbanden ontstaan tussen verschillende sportaanbieders. Daarbij komt dat het doel, het belang van goed ontbijten en voldoende bewegen aan de man brengen, een groot publiek bereikt en ook goed wordt ontvangen. Een sportdag kan kinderen op een plezierige manier kennis laten maken met sport en bewegen en dit inspireert hen hopelijk om dit vaker te doen.

Team MQ wenst jullie alvast een leuke en sportieve dag toe.

Zet de MQ Scan in!

Vraag geheel vrijblijvend informatie aan voor jouw school, schoolbestuur of gemeente.