8 februari 2021

Yes, we mogen weer naar school!

Eindelijk: de scholen zijn weer open. We kunnen weer aan de slag!

Na een periode van les op afstand mogen de kinderen sinds 8 februari weer officieel naar school. Eindelijk weer in contact met vriendjes en vriendinnetjes en weer optimaal gebruik maken van de mogelijkheden binnen het fysieke onderwijs. Nu zijn er natuurlijk maatregelen omtrent het heropenen van de scholen en we hebben de belangrijkste hier op een rijtje gezet.

 

Maatregelen en adviezen zijn vaak verschillend op elke school, passend bij de mogelijkheden die de school heeft. Voor de komende periode hebben we in ieder geval de belangrijkste maatregelen en adviezen op een rij gezet en is het aan de school zelf welke er wel of niet gehonoreerd worden.

  • Het is uiteraard wettelijk verplicht thuis te blijven bij klachten, maar ook om thuis te blijven wanneer een huisgenoot corona-klachten heeft als koorts en benauwdheid.
  • Er is momenteel GEEN uitzondering voor kinderen met een ‘normale’ neus verkoudheid, deze moeten namelijk ook thuis blijven en het liefst zich laten testen.
  • Het personeel op de scholen houdt altijd 1,5 meter afstand van collega’s en mocht er nou wel een positieve testuitslag zijn in de klas, dan gaat de hele klas in quarantaine.
  • Naast deze bekende maatregelen wordt er ook geadviseerd om een mondmasker te dragen bij de groepen 7 en 8.
  • Het meest ingrijpende advies is misschien wel de cohortering in de klassen, waarbij de klassen opgedeeld moeten worden in subgroepen.

 

 

Uiteraard zijn er nog vele adviezen en maatregelen van kracht. Mocht je willen weten wat alle details zijn omtrent het heropenen van de scholen klik dan HIER.

Nu de kinderen weer een aantal weken thuis hebben gezeten en in sommige situaties niet genoeg beweging hebben gehad, is het des te belangrijker dat de kinderen weer gaan bewegen! In het artikel effecten van vakantie op fitheid wordt omschreven wat het effect is van een periode niet naar school gaan.

Ondanks er wordt gesproken over cohortering binnen de klassen, zijn er nog steeds allerlei mogelijkheden voor het bewegingsonderwijs om weer van start te gaan. Daarbij is het van belang dat we zo snel mogelijk weer gaan werken aan de motorische vaardigheden van de kinderen om er voor te zorgen dat het verval niet te groot is na deze bijzonder gekke periode. Dus TIME TO GET MOVING!

 

Meer artikelen

Koningsspelen 2021

Koningsspelen 2021

Doen jullie ook mee met de Koningsspelen op vrijdag 23 april? Zijn jullie er al klaar voor? Of wilden jullie dit jaar voorbij laten gaan? Natuurlijk niet! Ook in deze gekke periode, waarin we allemaal te maken hebben met het coronavirus, maken we tijd en...

Lees meer

Zet de MQ Scan in!

Vraag geheel vrijblijvend informatie aan voor jouw school, schoolbestuur of gemeente.  

Contact

Adres:
Hendrik Figeeweg 1C
2031 BJ Haarlem

Interesse of vragen MQ Scan?
Neem contact op met team MQ:
info@mqscan.nl of (+31) 023 3036808 

 

Meld je aan en blijf op de hoogte