6 september 2021
Nieuws

UPDATE RELEASE

Nieuwe versie van systeem beschikbaar!

Terwijl alle scholen vakantie aan het vieren waren hebben wij hard gewerkt aan een update van ons systeem. Er zijn enkele belangrijke updates doorgevoerd, zoals de toevoeging van een ‘scan-only account’ en de mogelijkheid om alle scores die ooit verkregen zijn overzichtelijk in 1 Excel te downloaden! Lees hieronder wat de update verder concreet inhoudt.

Verschillende soorten gebruikersaccounts

Het is vanaf nu mogelijk om per licentie verschillende soorten accounts met verschillende rechten aan te maken. De volgende accounts zijn beschikbaar:

1. School admin:
Zorgt ervoor dat jij als gebruiker meer zelf kan en ervoor kan zorgen dat de juiste personen binnen jouw organisatie toegang hebben tot de juiste features. Zo houd je zelf de regie en ben je minder afhankelijk van onze support afdeling.

 • Kan in het Dashboard (op de profielpagina) zien welke gebruikers er per toegekende school gekoppeld zijn.
 • Kan hierin gebruikers verwijderen/ toevoegen (inclusief het toekennen van een rol, admin, leraar of scan gebruiker).
 • Kan vanuit het Dashboard een verzoek versturen voor het toevoegen van een nieuwe school.
 • Kan gebruik maken van de MQ Scan app.
 • Kan data delen met Beweeg ABC en bepalen wie dat nog meer kan.

2. Leraar account:
Dit is het vertrouwde account zoals jullie die al kennen.

 • Heeft dezelfde gebruikersrechten als gebruikers voorheen hadden en kan dus ‘gewoon inloggen in het dashboard en de app’.
 • Kan de test afnemen.
 • Kan in het dashboard lijsten uploaden, resultaten goedkeuren en rapportages downloaden.

3. Scan gebruiker:
Dit nieuwe account maakt het mogelijk om externen de test af te laten nemen op zo’n manier dat zij niet bij de scores en persoonlijke gegevens van de kinderen kunnen.

 • Kan alleen inloggen in de app om de test af te nemen.
 • Kan geen gegevens van kinderen inzien anders dan hun namen in de app.
 • Kan niet inloggen in het dashboard en dus geen resultaten goedkeuren, lijsten uploaden en rapportages downloaden.

LET OP: MQ Scan zal het school admin account aanmaken, waarna de school admin zelf extra gebruikers kan toevoegen. Mocht er een admin account moeten komen voor jouw school/ organisatie, geef het aan ons door door een reply op deze mail. De rest van de accounts kun je vervolgens zelf naar wens aanpassen.

Eenvoudiger en sneller goedkeuren en beëindigen van een testronde

Heb je alle klassen die je wilde testen getest? Dan kun je dat eenvoudig aangeven in het online dashboard door per school te klikken op ‘beëindig testronde’. Alle openstaande resultaten uit deze testronde worden direct goedgekeurd en de rapportages worden beschikbaar. Alle nieuwe resultaten die je nu vanuit de app synchroniseert komen automatisch in de volgende testronde te staan waardoor resultaten nooit meer door elkaar heen zullen lopen. Deze manier van goedkeuren zal je heel wat tijd besparen!

Alle resultaten per kind ooit behaald terugzien in Excel

Waar je voorheen uit het dashboard een Excel kon downloaden met alle meest recente testscores kun je nu een export maken waarin je alle resultaten ooit behaald terug kunt zien. Erg handig om direct inzicht te krijgen in de ontwikkeling van het kind.

Wil je bijvoorbeeld weten waar Pietje moeite mee had toen hij in groep 3 zat en dat vergelijken met hoe hij er nu voor staat in groep 5? Dat kan dankzij deze vernieuwing!

Kinderen alfabetisch gesorteerd op voornaam in de app*

Veel van onze gebruikers gaven aan niet altijd de achternaam van een kind uit hun hoofd te weten. Er was dan ook veel vraag vanuit jullie om de namen van de kinderen in de app alfabetisch te sorteren op voornaam in plaats van achternaam. 
* Deze update volgt komende maand en is er nu dus nog niet

Conclusie

Jullie input blijft belangrijk!
Dankzij jullie feedback op ons systeem kunnen we blijven door ontwikkelen. Alle input is dan ook welkom zodat we met de volgende update weer een stap kunnen zetten. Wij maken altijd een wensenlijst en bepalen op basis van urgentie, haalbaarheid en kosten welke verbeteringen wij doorvoeren.

Keep up the good work!

bee safe covid 19

MQ vraagt het jullie..!

Zet de MQ Scan in!

Vraag geheel vrijblijvend informatie aan voor jouw school, schoolbestuur of gemeente.