16 februari 2021

MQ SCAN UR 3.1 is live!

De eerste update van 2021 is een feit!
Vorige week werd MQ UR 3.1 gereleased. 

Er zijn enkele belangrijke updates doorgevoerd waarmee de MQ Scan nog beter aansluit op jullie wensen & behoeften. Lees hieronder wat de update concreet inhoudt.

Wat houdt de update precies in?

Aangepaste profielpagina in het gebruikersdashboard
Als je bent ingelogd in het online dashboard kun je in de profielpagina gemakkelijk zien aan welke scholen je bent gekoppeld. Ook kun je hier terugvinden wat het BRIN-nummer van jouw school is. Ervaring heeft ons geleerd dat een verkeerd BRIN-nummer een van de meest voorkomende foutmeldingen was bij het uploaden van de leerlinglijsten.

In 1 keer goedkeuren van resultaten
Dankzij wat aanpassingen is het nu mogelijk in 1 keer alle resultaten van alle klassen van jouw school goed te keuren. Voorheen kon dit nog een behoorlijke klus zijn als je gebruiker was van een school met veel klassen. Dit “probleem” is nu verholpen. Als je bent ingelogd in het online dashboard kun je bij jouw school klikken op ‘alle resultaten scan 1 (of 2) goedkeuren’. Nu is het dus niet meer nodig elke losse klas aan te klikken en daar de resultaten goed te keuren.

Voor premium-gebruikers: ouderrapportage downloaden in batch
In het dashboard (als je bent ingelogd) kun je nu alle ouderrapportages in 1 keer downloaden in een batch per klas. Je klikt de klas aan waarvan je de rapportages wilt, klikt vervolgens bovenaan de pagina op ‘exporteren PDF [klasnaam]’. Je ontvangt nu per mail een zip-bestand met alle rapportages van de kinderen uit de gekozen klas. De rapportages bevatten geen vergelijkingen met de rest van de klas en tonen dus alleen data van het kind zelf. Hierdoor kunnen deze rapportages 1-op-1 gedeeld worden met de ouders van het kind.

Aanpassingen aan de backend van het systeem
We hebben het voor ons onszelf ook wat makkelijker gemaakt. Dankzij slimme technologie kunnen we nu nog beter bijhouden hoe het er voor staat met de MQ Scan bij jou op school. Zo kunnen wij bijvoorbeeld makkelijker zien of er gescand is en of de resultaten ook echt zijn goedgekeurd. Hiermee hopen wij iedereen zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Jullie zijn en blijven enorm belangrijk voor ons
Deze update is mede te danken aan input van verschillende gebruikers. We zijn erg blij met deze manier van samenwerken. Hierdoor kunnen wij de MQ Scan steeds beter aan laten sluiten bij jullie behoeften en suggesties. We streven ernaar komende zomer weer een update te doen, dus blijf kritisch, geef je suggesties en behoeften aan. Wij maken hier een wensenlijst van en bepalen op basis van urgentie, haalbaarheid en kosten welke verbeteringen wij doorvoeren.

Met vriendelijke groet,

Marly Bak namens team MQ

Marly bak

MQ Scan Customer Success Manager

Vanuit mijn achtergrond als bewegingswetenschapper zie ik in hoe belangrijk het hebben van een goede motoriek is. In je kinderjaren wordt hiervoor de basis gelegd. Dit is waarom ik graag bijdraag aan het monitoren van motoriek aan de hand van de MQ Scan. Mijn passie voor (top)sport maakt dat ik het leuk vind om na te denken over de toekomstbestendigheid van sport. Ik probeer bij MQ Scan de link te leggen tussen de sportwetenschap en de praktijk.

Meer artikelen

Vacature Stagiair(e)

Vacature Stage lopen bij MQ Scan! Meeloopstage: De Nederlandse jeugd gezonder maken! Geloof jij dat sport & bewegen van groot belang is voor een gezonde toekomstige generatie? Vind jij het leuk veel te leren én iets bij te dragen aan een gezonde wereld. Ben je...

Lees meer

Vacature Backoffice Manager

Vacature Backoffice Manager MQ Scan (Parttime) Wij zijn MQ Scan en hebben onszelf ten doel gesteld 1 miljoen kinderen aan te laten haken op een gezonde leefstijl. Hier zijn al onze inspanningen op gericht. Wij helpen basisscholen, gemeenten en buurtsportcoaches om...

Lees meer
Team MQ zoekt stagiair(e)!

Team MQ zoekt stagiair(e)!

Opzoek naar een toffe stage? Kom stagelopen bij MQ Scan! Heb jij affiniteit met sport en bewegen? Wil jij impact maken binnen de gezondheid van de jonge generatie? Ben jij goed in het produceren van aansprekende content of ben jij handig met data? Ben jij...

Lees meer

Zet de MQ Scan in!

Vraag geheel vrijblijvend informatie aan voor jouw school, schoolbestuur of gemeente.