19 april 2021

Koningsspelen 2021

Doen jullie ook mee met de Koningsspelen op vrijdag 23 april?

Zijn jullie er al klaar voor? Of wilden jullie dit jaar voorbij laten gaan? Natuurlijk niet! Ook in deze gekke periode, waarin we allemaal te maken hebben met het coronavirus, maken we tijd en plaats voor de Koningsspelen. Misschien maken we er wel extra tijd en plaats voor, want we kunnen allemaal wel wat positieve energie gebruiken, toch?

Het thema van de Koningsspelen 2021

Jaarlijks doen meer dan 1,2 miljoen kinderen van ruim 6000 scholen mee met de Koningsspelen. Dit jaar is het thema van de Koningsspelen ‘IK + JIJ = WIJ’. Samen komen we namelijk door deze tijd heen. Samen maken we er iets moois van!

Hoe pakken we de koningsspelen dan aan dit jaar?

De Koningsspelen bestaan uit verschillende onderdelen: De Koningsmatch, De Koningsspelen en het Koningsontbijt. Het Koningsontbijt kan helaas niet doorgaan dit jaar, maar hiervoor is een leuke vervanging verzonnen: het Doe-pakket waarin kinderen kunnen leren over gezond ontbijten.

 

Onderdelen Koningsspelen:

  • Landelijke opening
  • De Koningsmatch: breng kinderen in beweging!
  • Het Koningsspelen Sport- en Feestpakket: voor gymles of buitenspelen
  • Het Koningsspelen Doe-pakket: leren over gezond ontbijten
  • Het lied en de dans van de Kinderen voor Kinderen: ‘Zij aan zij’

 

Waarom kan je de Koningsspelen niet missen?

Het is belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan de gezondheid van kinderen. Tijdens de Koningsspelen leren kinderen over gezond eten en drinken en over sporten en bewegen. Doordat er hierbij een thema is gekozen, wordt het leuker om mee te doen en om te bewegen. Wanneer kinderen het plezier van sporten en bewegen ontdekken, krijgen ze ook meer motivatie om dit vaker te gaan doen. Dit kan ervoor zorgen dat meer kinderen voldoen aan de beweegrichtlijnen. Tijdens deze dag, de gymlessen en het buitenspelen werken ze aan hun motoriek. Hierdoor zal de motorische ontwikkeling gestimuleerd worden. Dat allemaal met behulp van de opgestelde pakketten!

Zing en dans jij ook mee?!

Team MQ wenst jullie alvast veel plezier en een fijne dag toe!

Meer artikelen

mrweb Corona & overgewicht: hoe beïnvloedt dit elkaar?

mrweb Corona & overgewicht: hoe beïnvloedt dit elkaar?

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Coronapatiënten...

Lees meer
Corona & overgewicht: hoe beïnvloedt dit elkaar?

Corona & overgewicht: hoe beïnvloedt dit elkaar?

Coronapatiënten met overgewicht hebben een verhoogd risico op problemen. Ze hebben een grotere kans om in het ziekenhuis opgenomen te worden. Waar komt dit door? Is er iets waarmee we deze kans kunnen verkleinen? Wat heeft het coronavirus voor effect op...

Lees meer

Zet de MQ Scan in!

Vraag geheel vrijblijvend informatie aan voor jouw school, schoolbestuur of gemeente.  

Contact

Adres:
Hendrik Figeeweg 1C
2031 BJ Haarlem

Interesse of vragen MQ Scan?
Neem contact op met team MQ:
info@mqscan.nl of (+31) 023 3036808 

 

Meld je aan en blijf op de hoogte