11 januari 2021

Belang van buiten spelen voor motorische ontwikkeling

Naar buiten?! Maar het is zo koud….
Hoe vaak hoor je kinderen dit niet zeggen? Veel te vaak, dus daar moet iets aan veranderen!

 

Buiten spelen is erg belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van kinderen. Kinderen die meer buiten spelen, zijn actiever. Hierdoor hebben deze kinderen meer kans op het behalen van de NNGB (Nederlandse Norm Gezond Bewegen), elke dag minimaal een uur matig intensief bewegen. Wanneer kinderen voldoen aan de NNGB, lopen ze minder kans op het krijgen van overgewicht of van chronische aandoeningen.

Dit is niet de enige reden dat buiten spelen belangrijk is. Buiten spelen heeft een positief effect op de sociale ontwikkeling, de psychische ontwikkeling en op de motorische vaardigheden van kinderen.

Motorische vaardigheden kunnen beter ontwikkeld worden door buiten te spelen. Buiten is meer ruimte en vrijheid dan binnenshuis. Kinderen kunnen zich uitleven op verschillende toestellen op speelpleinen. Verder is het goed voor kinderen om op verschillende ondergronden te leren bewegen.

Vaak denkt men dat kinderen een verkoudheid oplopen als ze buiten gaan spelen in de winter. Dit is niet waar! Wanneer kinderen juist regelmatig buiten spelen in de winter, bouwen ze een sterker immuunsysteem op.

Nog meer voordelen van buiten spelen in de winter staan hier.

Genoeg redenen dus om, ook als het slechter weer is, buiten te gaan spelen!

Hier nog wat tips over buiten spelen in de winter.

 

 

Meer artikelen

Koningsspelen 2021

Koningsspelen 2021

Doen jullie ook mee met de Koningsspelen op vrijdag 23 april? Zijn jullie er al klaar voor? Of wilden jullie dit jaar voorbij laten gaan? Natuurlijk niet! Ook in deze gekke periode, waarin we allemaal te maken hebben met het coronavirus, maken we tijd en...

Lees meer

Zet de MQ Scan in!

Vraag geheel vrijblijvend informatie aan voor jouw school, schoolbestuur of gemeente.  

Contact

Adres:
Hendrik Figeeweg 1C
2031 BJ Haarlem

Interesse of vragen MQ Scan?
Neem contact op met team MQ:
info@mqscan.nl of (+31) 023 3036808 

 

Meld je aan en blijf op de hoogte