MQ WAT NU?

Move Mates

Uit onderzoek blijkt dat de motorische ontwikkeling achteruit gaat bij kinderen. Kinderen bewegen minder en daar moet verandering in komen. Meer beweging in de pauzes op én na school kan hierbij helpen! Lees hier verder over de opties om meer beweging op het schoolplein te krijgen.

 

Meer beweging op het schoolplein 

Zorg voor meer beweging op het schoolplein door de oudere kinderen, uit groep 7 en/of groep 8, op te leiden als spelleiders voor sport en spel.

Dit is goed voor de oudere kinderen, omdat ze hierdoor veel aan hun persoonlijke ontwikkeling werken. Ze leren verantwoordelijkheid te nemen, te spreken voor een groep en ze leren omgaan met jonge kinderen.

Uiteraard is dit ook goed voor de jongere kinderen, omdat ze begeleid worden in (nieuwe) spellen, waardoor ze meer plezier beleven en meer bewegen tijdens de schoolpauzes. Ook werken de kinderen aan hun persoonlijke- en sociale ontwikkeling doordat ze samen spelen.

Speelpleincoach

Niet alleen is dit bedoeld voor de schoolpauzes, maar ook voor na schooltijd. Wanneer kinderen het plezier hiervan ontdekken, zullen ze dit ook na schooltijd willen doen. Dit kan ook vanuit school geregeld worden, bijvoorbeeld één middag per week na schooltijd.

Het opleiden van kinderen tot speelpleincoach is het idee van Team Sportservice, genaamd Move Mates. De speelpleincoaches krijgen speelpleinkaarten waarmee ze beweegactiviteiten kunnen organiseren en begeleiden. Het doel van Move Mates is dan ook: “Meer bewegen, minder conflicten”.

Meer weten over hoe je dit als school kunt aanpakken, klik dan hier.

 

Contact

Adres:
Hendrik Figeeweg 1C
2031 BJ Haarlem

Interesse of vragen MQ Scan?
Neem contact op met team MQ:
info@mqscan.nl of bel/bericht ons op (+31) 023 3036808 

 

Meld je aan en blijf op de hoogte