22 maart 2021

Opening: MQ, WAT NU?!

Help de kinderen écht verder

Het doel van MQ Scan is duidelijk: ervoor zorgen dat de motorische vaardigheden van kinderen op de basisschool verbeterd worden. De MQ Scan helpt om de ontwikkeling op motorisch vlak in kaart te brengen. Team MQ is hard bezig om een vervolg voor de MQ Scan output op te zetten. We willen samen met jou, werken aan een fitte, gezonde en goed bewegende generatie.

Wat biedt de ‘MQ, Wat Nu’-pagina?

We hebben verschillende interventies op een rij gezet en verdeeld in 4 categorieën:

  • Op school
  • Buiten school/vereniging
  • Opleiding
  • Zorg

Hiernaast geven we extra uitleg over de MQ-scores en kun je zien wie onze samenwerkingspartners zijn.

Help de kinderen verder op school

Op deze pagina zijn voorbeelden te vinden van hoe andere scholen invulling geven aan een vervolgaanbod. Ook zijn er hulpmiddelen te vinden om een gesprek te starten met een kind en zijn/haar ouders.

 

 Hoe kunnen kinderen werken aan hun motorische competenties buiten school/vereniging?

Niet alleen op school of op een sportvereniging kan er aandacht geschonken worden aan beweging. Het is bijvoorbeeld ook erg belangrijk dat kinderen regelmatig buiten spelen. Hierdoor ontwikkelen zij hun motorische vaardigheden. Op deze pagina zie je voorbeelden om kinderen enthousiast te krijgen om naar buiten te gaan. Samen maken we het verschil!

Wat is er voor opleiding mogelijk?

Om verdieping op de filosofie achter de MQ Scan op te doen, bestaat er een opleiding. Athletic Skills Model biedt een workshop, een academy en extra tools aan om je hierbij te helpen.

 

Waar kan een kind hulp krijgen wanneer dat nodig is of lijkt te zijn?

Op deze pagina is uitleg te vinden over verschillende professionals die de kinderen verder kunnen helpen. Een onder gemiddelde score op de MQ Scan betekent niet per se dat een kind moeite heeft met de motoriek. Dit kan ook veroorzaakt worden door andere achterliggende redenen. Met de juiste zorg voor een kind, bieden we een gezondere en gelukkigere toekomst aan! Neem snel een kijkje op onze nieuwe website:

Naar MQ wat nu

Meer artikelen

Koningsspelen 2021

Koningsspelen 2021

Doen jullie ook mee met de Koningsspelen op vrijdag 23 april? Zijn jullie er al klaar voor? Of wilden jullie dit jaar voorbij laten gaan? Natuurlijk niet! Ook in deze gekke periode, waarin we allemaal te maken hebben met het coronavirus, maken we tijd en...

Lees meer

Zet de MQ Scan in!

Vraag geheel vrijblijvend informatie aan voor jouw school, schoolbestuur of gemeente.  

Contact

Adres:
Hendrik Figeeweg 1C
2031 BJ Haarlem

Interesse of vragen MQ Scan?
Neem contact op met team MQ:
info@mqscan.nl of (+31) 023 3036808 

 

Meld je aan en blijf op de hoogte