28 juni 2021
Praktijk

Gymzaal Polderplein geopend!

Sinds 20 april 2021 is de vernieuwde gymzaal in Rotterdam geopend!

In de gymzaal Polderplein in de wijk Hillesluis te Rotterdam is een nieuwe vloer gelegd. Een vloer met andere belijning dan we gewend zijn. De vloer in de gymzaal is omgetoverd tot een speelparadijs. Overal zijn verschillende kleuren, patronen en vormen te zien, om zo de kinderen uit te dagen en te stimuleren om met plezier te bewegen. De vloer is ontworpen volgens het Athletic Skills Model.

Athletic Skills Model & MQ Scan

De nieuwe gymvloer is asymmetrisch. Het leek jarenlang als vanzelfsprekend te zijn, gymzalen horen symmetrisch te zijn. Kinderen hebben regelmaat en rust nodig. Echter, is nu gebleken dat asymmetrie voor uitdaging en motivatie zorgt. Kinderen leren op die manier meer manieren van bewegen aan. Zo komen alle grondvormen van bewegen aan bod. Met grondvormen van bewegen wordt bijvoorbeeld gedoeld op balanceren, springen, stoeien, klimmen, gooien, rennen en rollen. Hierdoor zal de motorische vaardigheid van kinderen verhoogd worden.

 

Op de gymvloer van Athletic Skills Model is ook rekening gehouden met de mogelijkheid om de motoriek van kinderen te monitoren. Het monitoren van motoriek kan gymdocenten helpen om  inzicht te verkrijgen over de motorische vaardigheden van de leerlingen. Zo kan een gymdocent hier rekening mee houden tijdens de gymlessen. Hiervoor is de MQ Scan ontworpen. Op de gymvloer staan stippen waarop de MQ baan uitgezet kan worden. Hierdoor wordt het monitoren van motorische vaardigheden nog makkelijker.

Gymzaal Polderplein

Gemeente en Sportbedrijf Rotterdam innoveren en investeren in sportlocaties. Er komen nieuwe gymzalen en sporthallen. Er zijn meerdere basisscholen die meedoen aan het programma ‘Lekker Fit!’. Dit programma richt zich op een gezonde en actieve leefstijl van leerlingen. Een gezondere leefstijl bestaat uit gezonde voeding en voldoende beweging. Zo heeft de basisschool Blijvliet ervoor gekozen om wekelijks een extra derde uur gymles te bieden onder schooltijd. Ook wordt er veel aandacht besteed aan gezonde voeding, door het drinken van water en het eten van groente en fruit te stimuleren.

Nieuw bewegingsonderwijs

Dit is de tweede zaal die we openen gericht op het toepassen van innovatieve concepten. Op naar nieuw bewegingsonderwijs! 

Van al deze vormen en kleuren krijg jij toch ook zin om te bewegen?!

Lees ook een blog over de verplichting van het bewegingsonderwijs.

 

Zet de MQ Scan in!

Vraag geheel vrijblijvend informatie aan voor jouw school, schoolbestuur of gemeente.  

Contact

Adres:
Hendrik Figeeweg 1C
2031 BJ Haarlem

Interesse of vragen MQ Scan?
Neem contact op met team MQ:
info@mqscan.nl of bel/bericht ons op (+31) 023 3036808 

 

Meld je aan en blijf op de hoogte