10 april 2020

Covid-19 toont ook het nut van een gezonde levensstijl

Een gezonde levensstijl als preventief middel tegen een escalatie van het aantal ziekenhuisopnamen.

Al vaak is aangetoond dat het nastreven van een gezonde levensstijl vele voordelen biedt. Zo staat een gezonde levensstijl in direct verband met een gezond BMI en hebben mensen met een gezonde levensstijl over het algemeen meer levenslust. In tijden waarin wij als land tegenover een van de grootste uitdagingen in onze geschiedenis staan blijkt het hebben van een gezonde levensstijl ook van cruciaal belang; van de patiënten op de nederlandse IC’s is 80 procent obees.

In hun NRC artikel benadrukken Remco S. Kuipers en Martijn van Winkelhof het belang van een gezonde levensstijl als preventief middel tegen een escalatie van het aantal ziekenhuisopnamen.

 

Onderzoek laat zien dat de motoriek voor kinderen een cruciale voorspellende waarde is voor de gezondheid op latere leeftijd. Om gebruik te maken van deze voorspellende waarde is een goed beeld van het motorisch niveau essentieel. Veel ouders, trainers, beleidsmedewerkers en schoolleiders beginnen de noodzaak van dit motorisch niveau in te zien: al 700 nederlandse basisscholen krijgen middels de MQ scan inzicht in het motorisch niveau van hun leerlingen. Deze scholen dragen meetbaar bij aan een gezonde samenleving die zich weerbaar opstelt ten aanzien van Covid-19.

 

Meer artikelen

De kracht zit ‘m in koppelen

De kracht zit ‘m in koppelen

Binnen 1 sprint rennen, dribbelen, kijken en vervolgens passen, hoe dan?Iedereen die ooit zijn of haar rijbewijs heeft gehaald weet hoe spannend het kan zijn. Je nadert een rotonde, wat ga je doen? Remmen, koppeling intrappen, schakelen, richtingaanwijzer...

Lees meer
Team MQ zoekt stagiair(e)!

Team MQ zoekt stagiair(e)!

Opzoek naar een toffe stage? Kom stagelopen bij MQ Scan! Heb jij affiniteit met sport en bewegen? Wil jij impact maken binnen de gezondheid van de jonge generatie? Ben jij goed in het produceren van aansprekende content of ben jij handig met data? Ben jij...

Lees meer

Zet de MQ Scan in!

Vraag geheel vrijblijvend informatie aan voor jouw school, schoolbestuur of gemeente.  

Contact

Adres:
Hendrik Figeeweg 1C
2031 BJ Haarlem

Interesse of vragen MQ Scan?
Neem contact op met team MQ:
info@mqscan.nl of bel/bericht ons op (+31) 023 3036808 

 

Meld je aan en blijf op de hoogte