6 maart 2018

Binnen spelletjes om grove motoriek te verbeteren

Een potje paaltjesvoetbal, stoepranden of badminton; allemaal spellen die goed zijn voor de motorische ontwikkeling van je kind, maar die je het liefst niet in je woonkamer gespeeld ziet worden.

Om je kind toch aan de motoriek te laten werken op dagen dat er niet buiten gespeeld wordt, kan je ook binnen natuurlijk leuke spelletjes doen. Met een beetje creativiteit bedenk je zelf vast nog veel meer!

 

Ook binnen kan je kind aan de motoriek werken.

  1. Ballon overgooien: welk kind houdt nou niet van ballonnen? Een ballon overgooien of overslaan in huis is een manier om de hand-oog coördinatie van je kind te trainen. Daarnaast is een ballon geschikt om binnen mee te voetballen.
  2. Balanceren: laminaat of hout in huis? Je kunt kijken of je kind op 1 plank kan lopen zonder hier vanaf te ‘vallen’. Lukt dat goed? Doe dan oefeningen op de plank, zoals hurken, kleine sprongetjes of zelfs zweefstand. Zo ontwikkel je het evenwicht op een leuke manier.

3. Tegelsprongen: heb je tegels op de vloer liggen? Ook daarmee kan je leuke spelletjes doen. Hinkelen bijvoorbeeld, of van de ene naar de andere tegel springen (waarbij je kunt aangeven op welke tegels je kind mag staan)

4. Twister: een klassieker, maar o zo goed voor de motorische vaardigheden van je kind. Het gaat allemaal om het plaatsen van lichaamsdelen en het behouden van het evenwicht. Hoe meer je oefent, hoe beter het gaat!

5. Mikken: zet een emmer in de kamer en geef je kind balletjes (of bijvoorbeeld propjes papier of aluminiumfolie). Probeer alle balletjes in zo min mogelijk pogingen alle balletjes in de emmer te laten gooien. Maar er zijn meer spellen om je kind goed te leren mikken, zoals bijvoorbeeld bowlen met lege flessen en een zachte bal.

6. Parcours: er op, er overheen, er tussendoor… met je meubels en wat extra elementen kun je een uitdagend parcours neerleggen in de woonkamer. Met een beetje fantasie kun je je eigen MQ Scan beweegbaan uitzetten: tijgeren, springen over een touwtje, koprollen tussen wat kussens, over stoelen klimmen en onder de tafel door. Voor urenlang plezier.

Wil je weten hoe je kind er motorisch voor staat? De MQ Scan is een laagdrempelige, snelle en leuke manier voor scholen om het niveau van kinderen in kaart te brengen. Is dit iets voor de school van jouw kind? Neem dan contact op voor meer informatie.

Meer artikelen

We willen toch allemaal balans in ons leven?

We willen toch allemaal balans in ons leven?

Balans en evenwichtBij het horen van de woorden ‘evenwichtsvermogen’ en ‘balans’ denk je al gauw aan op een been staan of over een dun koortje lopen, maar in werkelijkheid ben je constant bezig met je lichaam in evenwicht houden. Om even kort terug te komen...

Lees meer
Koningsspelen 2022

Koningsspelen 2022

Op weg naar een gezonde en sportieve maatschappij! Doe jij al mee?We hebben er allemaal een heel jaar op gewacht maar het is weer zo ver! De Koningsspelen 2022. Nu we het einde naderen van de gekke periode van afstand bewaren en binnenblijven, mogen we...

Lees meer
De betere aanpasser heeft altijd een streepje voor

De betere aanpasser heeft altijd een streepje voor

Coordinatieve vermogens: AanpassingsvermogenHeb je je ooit afgevraagd waarom jouw tegenstander een voordeel leek te hebben toen het eenmaal begon te regenen? Of vraag je je af hoe een team nog steeds wist te winnen, ondanks dat zij met een man minder...

Lees meer

Zet de MQ Scan in!

Vraag geheel vrijblijvend informatie aan voor jouw school, schoolbestuur of gemeente.  

Contact

Adres:
Hendrik Figeeweg 1C
2031 BJ Haarlem

Interesse of vragen MQ Scan?
Neem contact op met team MQ:
info@mqscan.nl of bel/bericht ons op (+31) 023 3036808 

 

Meld je aan en blijf op de hoogte